Lottamuistomitali

Lottamuistomitali

lottamuistomitali

Lotta Svärd -järjestössä maanpuolustuksen hyväksi aikanaan toimineille myönnetään tunnustuksena lottamuistomitali, jota kannetaan kunniamerkkinä sotiemme muistomitalien ja lotta-ansiomerkkien tapaan. Muistomitalin nauha on sama kuin Lotta Svärd -ansiomitalissa, mikä yhdistää sen järjestön arvokkaaseen perintöön. Muistomitalin säännöt on 13.9.1993 vahvistanut valtakunnallinen lottamuistomitalitoimikunta.

Lottamuistomitali voidaan myöntää Lotta Svärd -järjestössä lottana ja/tai pikkulottana toimineelle joko asianomaisen omasta hakemuksesta tai muun tahon esityksestä. Se voidaan myöntää myös jo edesmenneelle lotalle tai pikkulotalle jälkikäteen omaisten hakemuksesta. Lottamuistomitaliin liittyy kunniakirja.

Lottamuistomitalin hakemuslomakkeita jakaa ja mitalit myöntää valtakunnallisen lottamuistomitalitoimikunnan valtuuttamana Vapaussodan Invalidien Muistosäätiö (Mannerheimintie 93 A 98 B, VI kerros, 00270 HELSINKI, puhelin (09) 241 1990, sähköposti vims@kolumbus.fi.)

Mitalin hinta on 17 euroa. Mitalin voi noutaa sovittavalla tavalla säätiön toimistosta tai se lähetetään postiennakolla, jolloin hintaan lisätään postituskulut.